DRUGI VAGON je glasbena skupina, ki zavije zimzelene pesmi v svoj prepoznaven akustičen melos. Zasedbo sestavlja 6 simpatičnih fantov vseh starosti, katerih namen je širjenje slovenske pesmi in dobre volje. Njihovo publiko največkrat predstavljajo zaprte družbe, za sabo pa imajo tudi že nekaj odrskih nastopov.

Za svojo glasbo iščejo navdih v vsakdanjih pripetljajih.

Začetek uspešne zgodbe sega v leto 2017, ko se je v Trebnjem na spontan petkov večer formirala prva zasedba banda – Žan na kitari, Simon na trobenti, Andrej na harmoniki in Matija na cajonu. Po mescu dni se jim pridruži še Aljaž, ki s svojimi perkašni in hudomušnostjo postane nepogrešljiv član zasedbe.

Petorka se širši javnosti prvič predstavi že maja 2017 z organizacijo čistilne akcije trebanjske lokomotive in koncertom Pr’ Cukru, ki je postal njihov tradicionalen.

Še v istem letu se fantje z vlakom odpravijo na svojo prvo turnejo, ki so jo poimenovali Balkan Express Tour, in na njej posnamejo videospot za njihov prvi singel Najdi, ki je bil objavljen avgusta 2017.

Po nešteto zasedenih vikendih se jim v letu 2018 pridruži še akademski glasbenik Primož, ki v Drugem vagonu s svojo bass kitaro skrbi za nizke tone.

Le kam jih bo vlak zapeljal letos…?