Komorni zbor Trebnje

Veselje do petja in želja po razvedrilu, druženju, ustvarjanju je daljnjega novembra 1986 mlade iz Trebnjega privedla do tega, da so na lastno pobudo ustanovili Komorni zbor Trebnje. Mag. Igor Teršar, takrat še študent Akademije za glasbo v Ljubljani, je odločno poprijel za dirigentsko palico. Začeli so resno vaditi, prišli so prvi nastopi, z njimi pa priznanja in uspehi.

Od ustanovitve leta 1986 se je komorni zbor predstavil občinstvu s številnimi celovečernimi programi  in gostovanji po celi Sloveniji. Dober glas se je razširil tudi v tujino; na avstrijskem Dunaju in na Češkem v Kromerižu in Olomoucu.

Maja 1989 je Komorni zbor nastopil na Republiški reviji najboljših pevskih zborov v Zagorju, novembra 1990 v dvorani Slovenske filharmonije kot gostujoči zbor pevske revije ljubljanskih zborov, v aprilu leta 1992 pa na Naši pesmi v Mariboru, mednarodnem pevskem tekmovanju, kjer je osvojil bronasto plaketo mesta Maribor.

MePZ Leo Fortis

Mladi in malo manj mladi trebanjski pevci smo torej stopili v velike čevlje. V vročih večerih poletja 2018 smo pod taktirko dirigenta Fernanda P. Mejiasa izvedli 6 avdicij, kjer se je opogumilo okoli 50 udeležencev. Na avdicijah je Fernanda prepričal glas 14 fantov in 25 deklet. V začetku septembra 2018 smo že imeli prve vaje in si postavili visoke cilje. In seveda novo ime; po več predlogih za ime zbora smo izglasovali MePZ Leo Fortis. Za brezhibno delovanje zbora bo Fernandu vedno na voljo par pridnih pevcev in pevk: Žan Ograjšek je prevzel vlogo gospodarja, Anja bo zapisnik, xy bo skrbel, da bodo note lepo vodoravno fotokopirane, xy bo vodila finance, Matej Pekolj je prevzel vlogo tajnika, Jerca Bajuk pa bo skrbela za pravočasno obveščanje in promocijo zbora javnosti. Skupaj torej srčno in pogumno nadaljujemo zgodbo Komornega zbora Trebnje.